PON – SUB (08:00 – 17:00/15:00)

Husinskih Rudara 351, Tuzla / 035 302 000

RUDARSKI SISTEMI I OPREMA

takraf

REMEX | OFICIJELNI DISTRIBUTER TAKRAF RUDARSKIH RJEŠENJA ZA BIH

Naš portfolio obuhvata od iskopavanja do primarnih stanica drobljenja, IPCC sistema, transporta u jamama i podzemlju, različitih vrsta rasipanja, odlaganja ili istovara, kao i razne pomoćne opreme.

“We built Beautifully with the best possible materials and resources”

Šta nudimo?

Ističemo se isporukom najmoćnijih sistema traka za kontinuirani transport na svijetu, što pomjera granice u operacijama koje prelaze sa otvorenih kopa na podzemne operacije.

PROCESI I RJEŠENJA

01.

Primarno drobljenje je proces smanjenja veličine sirovog materijala na inicijalnom stupnju obrade.

02.

Nadzemno iskopavanje, stijena ili drugih materijala s površine tla.

 

03.

Pomoćna oprema obuhvata dodatne uređaje i alate koji podržavaju glavne procese ili operacije.

 
 

04.

Transportovanje se odnosi na proces prenosa materijala ili proizvoda s jednog mjesta na drugo.

 
 
01. PRIMARNO DROBLJENJE

DROBILICE

Primarne drobilice predstavljaju prvi korak u obradi materijala i/ili povezuju rudu s transportnim trakama, vozom ili cestom.

“We built Beautifully with the best possible materials and resources”

ŠTA MOŽEMO PONUDITI?

Drobilice se mogu opremiti rotacionim drobilicama, čeljustnim drobilicama, sizerima s dva vratila, valjkastim drobilicama, udarnim drobilicama ili čekićastim drobilicama, u zavisnosti od svojstava materijala i potrebne propusnosti.

Možemo ponuditi mobilne, polu-mobilne ili stacionarne drobilice. Surađujemo sa našim klijentima kako bismo odabrali najprikladniji tip u skladu s mineralnim nalazištem, rudarskim planom i metodama eksploatacije, kao i specifičnim zahtjevima naših klijenata.

TAKRAF isporučuje potpuno mobilne drobilice opremljene gusjenicama, točkovima ili mehanizmima za hodanje. Potpuno mobilne drobilice direktno se pune pomoću lopate ili utovarivača, pri čemu nisu potrebni kamioni za prevoz materijala.

02. ISKOPAVANJE MATERIJALA

BAGERI VEDRIČARI

Bageri vedričari (BCEs) su kontinuirane rudarske mašine sposobne za iskopavanje ili uklanjanje jalovine, uglja, pepela ili krečnjaka znatno ispod razine kretanja. Posebno su pogodne za primjene gdje postoji značajna nestabilnost tla ili visoki nivoi podzemnih voda.

 

ROTORNI BAGERI

Bageri s kotačem s kašikama (BWEs) su kontinuirane rudarske mašine namijenjene za iskopavanje nadkoplja (polutvrde materijale poput gline, pijeska, šljunka, kreča, itd.), lignita i tvrdog ugljena.

 
 
03. POMOĆNA OPREMA

JIB KRANOVI

TAKRAF je u mogućnosti projektirati i isporučivati jib kranove različitih veličina i zahtjeva kako bi zadovoljio potrebe održavanja klijenata za sigurnu i efikasnu zamjenu teških dijelova.

 

VOZILA ZA ODRŽAVANJE

Vozila za održavanje olakšavaju sigurno i efikasno održavanje transportnih traka, posebno su pogodna za primjenu na strmom terenu i/ili u podzemnim tunelima.

 
 
 

POMIČNE GLAVE

“Pomične glave” su uređaji namijenjeni brzom i efikasnom pomicanju (ili premještanju) transportnih traka koje se mogu pomicati.

 
 

TRANSPORTNE GUSJENICE

Transportne gusjenice dizajnirane su za transport i premještanje teške i/ili prevelike opreme za rudarenje ili obradu materijala.

04. TRANSPORT RUDE I ISTOVAR

ČLANKASTI DODAVAČI (APRON FEEDERS)

Predstavlja pouzdanu metodu za dovod materijala kada je materijal koji se prenosi grudvast, abrazivan, težak, visoke temperature ili kada je potrebno rješenje za dovod materijala koje je robusnije od tradicionalnih transportnih traka.

TRAKASTI DODAVAČI

Posebno dizajnirani za regulaciju protoka materijala, izvlače materijal iz jednog područja i osiguravaju da donja oprema primi odgovarajući volumen.

RUDARSKI TRANSPORTERI

Sistemi transportnih traka neprekidno i efikasno, zahvaljujući visokoj dostupnosti, prenose sve vrste materijala, uključujući iskopanu i drobljenu stijenu. TAKRAF-ova oprema korišćena u rudarstvu pokriva širok spektar primjena, od rudarenja ili ekstrakcije do sistema u postrojenju ili iznad zemlje, gdje prenose materijal na dugim udaljenostima.

MOBILNI TRANSPORTNI MOSTOVI

Mobilni transportni mostovi (MCB) djeluju kao fleksibilne veze između rudarskih mašina i trakastih transportnih platformi, povećavajući radni opseg sistema. 

SAMOHODNI TRANSPORTERI

Samohodni transporteri za prijenos (MTC) su “višenamjenska” oprema koja se koristi kako bi se povećale performanse i fleksibilnost mnogih rudarskih operacija. Prijenosni transporteri za prijenos djeluju kao fleksibilna veza između rudarske mašine i trakastih transportnih platformi.

MOBILNI MOSTOVI ZA SLAGANJE

Mobilni mostovi za slaganje (MSB) su pokretne mašine za odlaganje ili slaganje koje su pogodne za brzo napredovanje nasipa s malim visinama istovara za duboke i visoke operacije odlaganja.

 

ODLAGAČI

Odlagači su mobilne mašine koje djeluju na kraju rudarskog sistema i kontinuirano istovaruju ili rasipaju materijal primljen s transportne trake putem S voza ili samohodnih transportera.

 
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime i Prezime

Email adresa

info@remex.ba

Broj telefona

061 756 954

Adresa

Husinskih Rudara 351, Tuzla

Scroll to Top