PON – SUB (08:00 – 17:00/15:00)

Husinskih Rudara 351, Tuzla / 035 302 000

KIA SORENTO

Kia Sorento - 7 godina garancije na Kijino čudovište!

VEĆ OD 91.499 KM

Šta čini Kiju Sorento tako posebnom?

Novi Kia Sorento je prostrani i tehnološki napredni SUV, dizajniran da pruži udobnost, sigurnost i performanse.

KIA DRIVE WISE

Pomoćne tehnologije

HIBRIDNI SISTEM

Ekološki prihvatljiv motor

POBJEDNICA KVALITETA

Prva u kvalitetu

JOŠ VIŠE BEZBRIŽNOSTI

Velika garancija

KIA SORENTO KARAKTERISTIKE

kia-sorento

UPOZORENJE NA MRTVI UGAO

Ovaj sistem inteligentno prepoznaje vozila u mrtvom uglu i vizualno vas upozorava simbolima na bočnom ogledalu i centralnom ekranu. Ako se pokušate prebaciti u traku dok se vozilo nalazi u vašem mrtvom uglu, Sorento automatski aktivira kočnice kako bi izbjegao potencijalni sudar.

kia-sorento

SPRJEČAVANJE NALETA (FCA)

Sistem FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) koristi podatke s kamere i radara iz vašeg vozila kako bi analizirao okolinu i prepoznao potencijalne opasnosti, uključujući druga vozila, pješake ili bicikliste koji prelaze cestu. Posebno učinkovit u prevenciji sudara na raskrsnicama, FCA sistem sprječava nesreće s vozilima koja skreću lijevo.

kia-sorento

ODRŽAVANJE VOZILA U TRACI (LKA)

Ovaj napredni sigurnosni sistem koristi kameru postavljenu na vjetrobranskom staklu za nadzor cestovnih oznaka. Ako sistem detektira da vaše vozilo nenamjerno napušta voznu traku bez upotrebe pokazivača smjera, aktivira se upozorenje. LKA ne samo da upozorava vozača, već i nježno ispravlja položaj upravljača kako bi vas sigurno vratio unutar vaše trake.

kia-sorento

UPOZORENJE NA DEKONCENTRACIJU

DAW (Driver Attention Warning) sistem kontinuirano nadgleda vaše kretanje upravljača, obrasce pomicanja i ubrzanja vozila, kako bi identificirao bilo kakve znakove smanjene koncentracije ili umora. Ako, na primjer, vozilo ispred vas u koloni krene, a vi ne reagirate na vrijeme, sistem će vas aktivno upozoriti. 

kia-sorento

ODRŽAVANJE VOZILA NA TRACI (LFA)

Uglađeno i sigurno: Ovaj sistem znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava vas u sredini vaše vozne trake i ujedno cijelo vrijeme kontroliše putnu brzinu vozila i razdaljinu do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

kia-xceed

RADARSKI TEMPOMAT

Korištenjem kombinacije kamere i radara, radarski tempomat u vozilu XCeed inteligentno kontrolira brzinu vozila i održava udaljenost od vozila ispred. Ovaj sistem automatski prilagođava brzinu XCeeda, ubrzavajući ga do prethodno zadane brzine kada to dopuštaju uvjeti na cesti, a usporava ili potpuno zaustavlja vozilo kada je to potrebno za održavanje sigurnosne udaljenosti.

REZERVACIJA TESTNE VOŽNJE

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime i Prezime
Unesite datum u formatu DD/MM/GGGG
Vrijeme
Odaberite jedan od dva ponuđena termina

Email adresa

info@remex.ba

Broj telefona

061 039 545
062 121 187

Adresa

Husinskih Rudara 351, Tuzla

Scroll to Top